Autoverzekering jongeren

autoverzekering met pechhulp

Je bent jonger dan 24 jaar en wil een autoverzekering afsluiten. Bij veel autoverzekeraars betaal je dan een verhoogd eigen risico en een zogenoemde premietoeslag. De premie die je voor je auto betaalt kan sterk variëren en daarom is het verstandig om een vergelijking te maken. Op deze pagina lees je alles over de jongeren autoverzekering.

Pechhulp vergelijken Vergelijk verschillende pechhulp packetten

Autoverzekering voor jongeren afsluiten

Je kunt binnen 5 minuten een autoverzekering afsluiten voor jongeren. Doorloop de onderstaande stappen via de autoverzekering vergelijker van slimberekenen.nl:

  • Voer het kenteken, postcode en je geboortedatum in;
  • Voer het aantal schade vrije jaren en aantal kilometers per jaar in;
  • Selecteer de gewenste dekking (WA, WA+ of All-Risk);
  • Selecteer de autoverzekeraar die bij jou past;
  • Sluit direct de autoverzekering af en ontvang een bevestiging.

Premieverschillen voor jongeren

Als bestuurder onder de 25 jaar betaal je in Nederland bij sommige verzekeraars wel tot 5 keer zoveel premie. Dit komt doordat jongeren vaker schade rijden en daarnaast ook in goedkopere auto’s rijden waarbij vaker wordt ingebroken doordat deze niet erg goed beveiligd zijn.

Het loont dus om een vergelijking te maken en te kiezen voor een autoverzekeraar die voor jouw situatie het beste aanbod heeft. De verschillen in premie zijn afhankelijk van onder andere: woonplaats, schade vrije jaren en gewenste dekking.

Autoverzekering op naam van ouders

Een mogelijkheid is om een autoverzekering af te sluiten op naam van je ouders. Hierdoor zal de (maandelijkse) premie lager zijn op korte termijn, maar bouw je geen schadevrije jaren op voor de lange termijn. Waarmee je dus ook geen no-claim korting opbouwt.

Indien jij de kentekenhouder bent van de auto, dan is het niet mogelijk om een autoverzekering op de naam van je ouders af te sluiten. Wel kunnen je ouders zelf een autoverzekering afsluiten en jou bijschrijven als regelmatige bestuurder. Let op! Als je ouders dit niet doen, dan kunnen ze voor verzekeringsfraude worden geroyeerd.

Autoverzekering jongeren afsluiten

Wil je niet meer wachten met het afsluiten voor een autoverzekering voor jongeren? Vergeliijk dan direct via slimberekenen.nl de beschikbare autoverzekeringen en kies de beste passende voor jou. Je kunt via de autoverzekering vergelijker direct aan de slag!

Pechhulp vergelijken Vergelijk verschillende pechhulp packetten