Autoverzekering hoger opgeleiden

autoverzekering met pechhulp

Ben je opzoek naar een autoverzekering voor hoger opgeleiden en wil je weten wat hier precies de voor- en de nadelen van zijn? Op deze pagina lees je hier alles over.

Waarom een autoverzekering voor hoger opgeleiden?

Er zijn in Nederland 2 autoverzekeraars die zich specifiek richten op hoger opgeleiden; Promovendum en National Academic. Beide verzekeraars zeggen het volgende over waarom zij een zich specifiek richten op hoger opgeleiden:

“Uit schadestatistieken en jarenlange ervaring blijkt dat hoger opgeleiden minder schade rijden.”

Natuurlijk hebben wij geprobeerd om een onderzoeken daadwerkelijke cijfers te achterhalen, echter hebben wij nergens deze informatie kunnen terugvinden. Het is dus niet te achterhalen of het klopt dat hoger opgeleiden minder schade rijden.

Wie komen er in aanmerking voor een autoverzekering hoger opgeleiden?

Officieel verstaan we onder hoger opgeleiden de volgende opleidingsniveaus:

  • HBO
  • WO
  • Bachelor
  • Master

Echter kunnen ook MBO’ers een autoverzekering afsluiten bij Promovendum en National Academic, echter is de premie dan wel veel hoger (ongeveer 5,5%).

Pechhulp vergelijken Vergelijk verschillende pechhulp packetten

Voordelen autoverzekering hoogopgeleiden

Indien je jezelf als hoger opgeleide wilt verzekeren bij Promovendum of National Academic, zijn er natuurlijk een aantal voordelen waar je gebruik van kunt maken. Zo is het belangrijkste voordeel de premie; de premie voor deze verzekeringen ligt vaak lager dan bij normale autoverzekeringen. Het exacte verschil in premie verschilt sterk per geval, maar doorgaans kunnen deze verzekeringen 5-8% goedkoper zijn.

Verder bieden Promovendum en National Academic diverse andere voordelen aan klanten. Bekijk de websites van de verzekeraars voor de meest actuele informatie.

Is het altijd goedkoper om een autoverzekering voor hogeropgeleiden af te sluiten?

Nee, het is niet altijd per definitie goedkoper om een autoverzekering voor hogeropgeleiden af te sluiten. Of dit de meest voordelige optie is jou, hangt af van veel verschillende factoren. Vergelijk daarom altijd alle verzekeraars om de goedkoopste en beste autoverzekering te vinden voor jouw situatie.

Pechhulp vergelijken Vergelijk verschillende pechhulp packetten