Autoverzekering beginnend bestuurder

autoverzekering met pechhulp

Je hebt onlangs je rijbewijs gehaald en wil als beginnend bestuurder graag rijden. Hierbij hoort ook een autoverzekering zodat je (deels) gedekt bent tijdens een ongeval. Wel ligt de premie voor een beginnend bestuurder hoger dan voor een meer ervaren bestuurder. De prijs die je betaalt kan behoorlijk verschillen.

Bereken daarom je premie als beginnend bestuurder via slimberekenen.nl zodat je met een goed gevoel de weg op kan!

Pechhulp vergelijken Vergelijk verschillende pechhulp packetten

Premie beginnend bestuurder

Je bent de eerste 5 jaar na het behalen van je rijbewijs een beginnend bestuurder. Logischerwijs moet je nog rijervaring opdoen en is het risico dat je betrokken bent bij een ongeluk groter dan bij meer ervaren bestuurders. Autoverzekeraars weten dit, en daarom vertaalt dit zich ook door in de premie die je zult betalen. Kortom, een hogere premie voor een hoger risico.

De verschillende autoverzekeringen

In totaal bestaan drie verschillende soorten autoverzekeringen. In Nederland ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten als je in het bezit bent van een auto, ook als startende bestuurder. De namen van deze verzekeringen zijn:

  • WA-verzekering
  • WA Plus-verzekering
  • All-Risk verzekering

Met een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt voor schade tegen anderen, maar niet tegen bijvoorbeeld inbraak of ruitschade. Als je een All-Risk verzekering hebt afgesloten dan ben je dit wel, maar betaal je ook meer premie. Je kunt in onze autoverzekering vergelijker ontdekken wat jouw maandelijkse premie is als beginnend bestuurder.

Wil je meer weten over de verschillende dekkingen? Bekijk dan de pagina over dekkingen.

Schadevrije jaren

Het aantal schadevrije jaren bouw je (hopelijk) op naarmate je langer rijdt. Ieder jaar dat je geen schade rijdt en wel verzekerd bent, zul je een korting ontvangen op de premie. De zogenoemde no-claimkorting kan oplopen tot maar liefst 80%! Maak hierom altijd gebruik van een vergelijker voordat je jouw autoverzekering afsluit, zo ben je altijd verzekerd van de laagste premie.