All risk autoverzekering

Wie in het bezit is van een motorvoertuig, is wettelijk verplicht een WA verzekering af te sluiten. Als je een ongeluk krijgt met je auto, beschermt een WA verzekering zowel de veroorzaker als het slachtoffer voor de financiële gevolgen. Als veroorzaker ben je altijd verplicht de schade te vergoeden.

Je kan ook een uitgebreidere autoverzekering afsluiten: een all risk autoverzekering. Maar wat is nou zo'n verzekering precies? En hoe vergelijk je de verschillende autoverzekeringen? Op deze pagina vind je de antwoorden!

Wat is een all risk autoverzekering?

Een all risk autoverzekering is de meest uitgebreide autoverzekering die er is. Deze verzekering wordt vaak gekozen voor nieuwe auto's, tot 6 jaar oud. De kenmerken van een all-risk autoverzekering zijn als volgt:

  • Bij deze verzekering wordt niet alleen de verplichte WA dekking vergoedt, maar ook de schade aan je eigen auto (zelfs als het jouw eigen schuld is).
  • Er is standaard een eigen risico van 100 euro. Deze kun je verhogen tot maximaal 500 euro. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie wordt. Maar heb je schade, dan krijg je wel hogere kosten.
  • Ook voor ruitvervanging heb je een eigen risico van 100 euro. Voor ruitreparatie is er geen eigen risico.

Om niet teveel te betalen, is het verstandig om autoverzekeringen te vergelijken. Ook is het goed om te bepalen of een autoverzekering all risk moet zijn of niet.

Pechhulp vergelijken Vergelijk verschillende pechhulp packetten

Heb ik een all risk verzekering nodig?

Je bent minimaal verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Of je een all-risk verzekering nodig hebt, hangt af van je eigen wensen. Wil je verzekerd zijn van een uitstekende dekking? Dan is het een goed idee om een all risk verzekering af te sluiten. Ons advies is om vooral een dekking te kiezen waar jij je het prettigst bij voelt.

All risk verzekering afsluiten

Slimbereken.nl is een vergelijkkingssite waar het gemakkelijk is om een autoverzekering all risk vergelijken. Door je autoverzekering all risk te vergelijken weet je binnen 2 minuten wat de beste all risk autoverzekering is.

Pechhulp vergelijken Vergelijk verschillende pechhulp packetten